BIOGRAFIATWIKITEEMATVIDEOTUUTISETPALKINNOTINFOYHTEYSTIEDOT
HAKU

Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry

Vuoden 1994 Juha Vainio palkinto (30.000 mk) myönnettiin Pertti Reposelle. Raati perusteli valintaansa näin:

"Pertti Reponen tuli julkisuuteen 1960-luvun alkupuolella kukkaisliikkeen kuljettamana, folk-musiikkiaallon harjalla. Lahjakas lauluntekijä poimittiin oitis ammattiin ja Reposen vieläkin virkeä kirjoitusvimma on tuottanut runsaasti laadukasta laulurunoutta suomalaiseen populaarikulttuuriin. Reposen laulutekstit - niin omat kuin käännetyt - ovat aina teknisesti hyviä, musikaalisia ja kauniisti soivia.

Oivallinen fraasin sommittelukyky on antanut jokapäiväiseen kielenkäyttöömme monta uus-sananlaskua ja ilmaisuvoimaista hokemaa. Uransa alkuvaiheessa Pertsa antoi suomenkielisen asun monelle esiin tunkeutuvan rock-musiikin klassikolle, jotka hänen kynänsä kautta juurtuivat myös meikäläiseen maaperään; ajateltakoon vaikkapa Kirkan ikivihreiksi laulamia kappaleita Silta yli synkän virran, Hetki lyö, Leijat ja Varrella virran.

Pertti Reposen käsikirjoittamat lukuisat TV-ohjelmat sisältävät aina hyviä alkuperäislauluja, ja parivaljakko Reponen-Raninen on osoittautunut myös vaativan musiikkiteatterin varteenotettavaksi tekijäksi. Pertti Reposen suuruus on hänen ammattitaidossaan, ahkeruudessaan, huumorintajussaan ja optimistisessa elämänasenteessaan. Oman vaikean sairautensa hyväksyen Pertsa tuottaa työllään todellista iloa ja elämänuskoakaikille turhista marisijoille. Pertti Reposen lauluista ja elämänasenteesta meillä jokaisella on paljon opittavaa."

Kannatusjäsenet GramexELVISMusiikkikustantajatMuusikkojen liittoTeostoMusiikkituottajat Toteutus Nemesys Oy