BIOGRAFIATWIKITEEMATVIDEOTUUTISETPALKINNOTINFOYHTEYSTIEDOT
HAKU

Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry

Vuoden 1995 Juha Vainio palkinto (30.000 mk) myönnettiin Heikki Salolle. Raati  perusteli valintaansa seuraavasti:

”Heikki Salo laulujen tulkkina on useimmin toiminut hänen oman yhtyeensä Miljoonasade, jonka läpilyönti tapahtui vuonna 1986 kappaleella Lapsuuden sankarille. Kappaleen kertosäe ”Lennä Juri Gagarin” tuli pian tutuksi koko Suomen kansalle ja musiikkiväki totesi uuden merkittävän tekijän ilmestyneen laulurunoilijoittemme joukkoon.
Miljoonasade-yhtye on jatkanut omalinjaisesti Heikki Salon sanoituksiin perustuvaa tuotantoaan. Tinkimättömän korkeatasoisina ovat nuorisomusiikkimme runsaasta tarjonnasta nousseet esiin mm. sellaiset kappaleet kuin Marraskuu, Olkinainen, Ostarin helmi ja Silmitön talvi.

Vähitellen ovat myös muut laulajat huomanneet tilata laulutekstejä Heikki Salolta; runsaimmin niitä löytyy Maaritin, Eija Ahvon ja Tommi Läntisen levyiltä. Myös eri kaupunkien teatterit ovat viime vuosina käyttäneet Heikki Salon sekä sanoituksia, että sävellyksiä produktioissaan; mainittakoon näistä ”Se tavallinen tarina” Tampereella, Helsingin Kaupunginteatterin ”Prinssi ja Kerjäläispoika”, sekä Lahden teatterin ”Ollin oppivuodet”.

Heikki Salon teksteille on ominaista suomalaisen lauluntekoperinteen kunnioittaminen siten, että hän kurinalaisen muodon puitteissa pukee ajatuksensa riimiteltyyn asuun. Sisältönsä puolesta hänen laulunsa ovat kuitenkin juuri tätä päivää. Hänen tekstinsä ovat täynnä tarkkoja havaintoja meitä ympäröivästä todellisuudesta, mutta usein hän myös rohkeasti liikkuu mielikuvituksen maailmoissa paljastaen salaiset pelkomme ja toiveemme.”

Kannatusjäsenet GramexELVISMusiikkikustantajatMuusikkojen liittoTeostoMusiikkituottajat Toteutus Nemesys Oy