BIOGRAFIATWIKITEEMATVIDEOTUUTISETPALKINNOTINFOYHTEYSTIEDOT
HAKU

Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry

Vuoden 1997 Juha Vainion-rahaston tunnustuspalkinnon (30.000 mk) sai Eppu Normaali-yhtyeen laulusolisti Martti Syrjä, työstään laulujen sanoittajana. Raadin arvio kuului seuraavasti:

”Ylöjärveläisten nuorten perustama yhtye Eppu Normaali teki vuonna 1978 kokoelman nimeltä Aknepop.Tästä alkoi tasokas, tähän mennessä jo kaksitoista albumia käsittävä tuotanto laulettua rokkia, jolle luonteen-omaista on ollut elävä suhde suomenkieleen ja suomalaiseen lauluntekoperinteeseen. Epuille on kehittynyt suoranaiseksi tavaramerkiksi kujeilu loppusoinnuttelun ja kieliopin kanssa, ja kuulija tajuaa nopeasti, ettäkyseessä on ryhmä, jolla on aito kiinnostus äidinkieltä kohtaan ja taju sen vivahteista.

Kun yhtyeen alkuperäisen basisti Mikko Saarela lopetti työnsä Eppu Normaalin sanoittajana, on tekstientekeminen kahdeksan viimeisen albumin osalta jäänyt Martti Syrjän harteille. Jokainen kokoelma on vahvistanut Eppujen asemaa suomalaisen populäärimusiikin vahvana ja omaleimaisena instituutiona. On syntynyt repun täydeltä rupisia riimejä, ja niistä saa iloita koko Murheellisten laulujen maa.

Martti Syrjä on ansiokkaasti pitänyt yllä Eppujen alkuaikojen kielellistä kekseliäisyyttä, minkä ansiosta Eppu Normaali samanaikaisesti sekä on osa meikäläistä ralliperinnettä, että luovalla tavalla erottuu siitä.”

Kannatusjäsenet GramexELVISMusiikkikustantajatMuusikkojen liittoTeostoMusiikkituottajat Toteutus Nemesys Oy