BIOGRAFIATWIKITEEMATVIDEOTUUTISETPALKINNOTINFOYHTEYSTIEDOT
HAKU

Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry

Vuoden Juha Vainio 1998 palkinto (30.000 mk)  myönnettiin Tero Vaaralle. Raati perusteli valintaansa seuraavasti:

”Tero Vaara aloitti laulunteon jo neljäntoista ikäisenä. Keikkailu ja esiintyminen laulusolistina alkoi myös joPorin lyseossa kavereiden kanssa perustetussa koulubändissä.Samoja poikia oli myös Teron Mamba-yhtyeessä, joka tarjosi ensimmäistä kappalettaan levy-yhtiölle julkaistavaksi vuonna 1984. Kappaleen nimi oli Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä. Levytys syntyi ja siitä tulikin heti menestys, joka on johtanut tähän mennessä kaikkiaan yhdentoista albumin keskeytymättömään ketjuun.

Matkan varrelle on kertynyt monia paljon kuultuja lauluja, kuten Lauantai-ilta, Älä jätä minua ja Pyyhi kyyneleet. Tero Vaara tarkkailee valppaasti ihmisiä ympärillään ja kertoo heistä havaintoihinsa perustuvia pieniä tarinoita. Niitä hän on toteuttanut Mamba- yhtyeensä välityksellä jo neljäntoista vuoden ajan levytyksinä, joiden tyyli on ollut koko ajan hyvin omintakeinen ja tunnistettava.

Rock-sukupolven edustajanakin hän tunnustautuu perinnettä kunnioittavaksi tekijäksi, joka on tarkkaan tutkinut Helismaansa ja Vainionsa. Laskuvarjohyppääjän tyyneydellä Tero Vaara pohtii elämää ja erityisesti ihmissuhteiden ongelmia - aihepiiriä, joka on iskelmien ehtymätön luonnonvara. Hänen arkiset kertomuksensa ovat aina nuoren ihmisen puolella ja ymmärtävät tämän epävarmuutta.”

Kannatusjäsenet GramexELVISMusiikkikustantajatMuusikkojen liittoTeostoMusiikkituottajat Toteutus Nemesys Oy