BIOGRAFIATWIKITEEMATVIDEOTUUTISETPALKINNOTINFOYHTEYSTIEDOT
HAKU

Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry

Vuoden 2001 Juha Vainion Rahaston tunnustuspalkinto, 30.000 mk, annetaan tänään Jukka Karjalaiselle hänen työstään suomalaisena lauluntekijänä ja sanoittajana. Raati perustelee valintaa näin:

"Jukka Karjalaisella, 44, on takanaan jo yli kahdenkymmenen vuoden ura lauluntekijänä. Hänen tänä aikana tekemistään lauluista on useita kymmeniä noussut suuren yleisön rakastamiksi ikivihreiksi, eikä hittiputki ole vuosien varrella ehtynyt kuten monella muulla hänen aikalaisellaan.

J. Karjalainen on lauluntekijänä oman tyylilajinsa kiistaton mestari. Hänen teksteissään on samaa yksinkertaista naivismia kuin teiniromantiikassa ja pöytälaatikkorunoudessa. Kuitenkin useat niistä nousevat oivaltavuudessaan ja taidokkuudessaan parhaiden laulutekstien aateliin. Hänen taitonsa on siinä, että valmiina laulut antavat niin muodoltaan kuin sisällöltäänkin helpon ja soljuvan, suorastaan lapsenomaisen vaikutelman. Ne ovat aikamme kansanmusiikkia.

Karjalaista on luonnehdittu Suomi-rockin sunnuntailapseksi. Luomisen tuska on hänen lauluissaan onnistuttu taitavasti kätkemään. Ja vuosi toisensa jälkeen hän on onnistunut siinä, mikä lauluteksteissä on sekä tärkeintä että vaikeinta; löytämään sellaisen aiheen ja tarinan, joka kantaa korkealle."

Kannatusjäsenet GramexELVISMusiikkikustantajatMuusikkojen liittoTeostoMusiikkituottajat Toteutus Nemesys Oy