BIOGRAFIATWIKITEEMATVIDEOTUUTISETPALKINNOTINFOYHTEYSTIEDOT
HAKU

Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry

Juha Vainion Rahaston vuoden 2003 tunnustuspalkinto, 5.000 euroa, myönnettiin Ismo Alangolle hänen ansioistaan sanoittajana ja lauluntekijänä. Palkinto luovutettiin Kotkan meripäivillä.

Ismo Alanko (s. 1960) on kulkenut yli kaksikymmentä vuotta suomalaisen rockin eturintamassa. 80-luvun alun ns. Uuden aallon joensuulaisbändi Hassisen Koneen solistina ja lauluntekijänä esiin noussut Alanko jatkoi uraansa 80-luvulla Sielun Veljet -yhtyeessä. 90-luvun alusta hän on toiminut varsinaisesti omalla nimellään, mutta selkeästi kuitenkin yhtyeen kera - mm. Ihmemaassa, Vapaat Soittajat, Tuonelan Lukio ja edelleen toiminnassa oleva Säätiö.

Alanko voidaan määritellä lauluntekijäksi, ja tarkemmin vielä laulaja/lauluntekijäksi, sillä hänen tuotantonsa on ollut vankasti sidoksissa hänen omaan esittäjyyteensä. Itse hän käyttää termiä “biisintekijä”. Sanat ja sävel ovat yhtä kokonaisuutta, biisintekoon kuuluu molemmat. Keskeisin laulumateriaalinsa löytyy n. 20 julkaistulta äänitteeltä, jonka lisäksi hän on tehnyt teatteri- ja elokuvamusiikkia. Ismo Alanko kuuluu myös niiden edelleen harvalukuisten taiteilijoittemme joukkoon, joiden tuotannosta on koottu ns. CD-boxi.

Biisiensä teossa Alanko on usein korostanut tekstilähtökohtaa. “Sanat ovat musiikkia, ne kuullostavat hyvältä musiikilta ja herättävät tunteita”, hän on sanonut. Hän on myös todennut, että kun näkee kirjoittamansa tekstin paperilla, se on paikka missä ei voi itseään lainkaan pettää.

Kannatusjäsenet GramexELVISMusiikkikustantajatMuusikkojen liittoTeostoMusiikkituottajat Toteutus Nemesys Oy