BIOGRAFIATWIKITEEMATVIDEOTUUTISETPALKINNOTINFOYHTEYSTIEDOT
HAKU

Palkinnot

Kullervo Linnan Säätiön palkinnot 2011

24.11.2011

Anneli Saaristo ja Timo Kiiskinen vuoden 2011 Kullervo Linnan Säätiön palkintojen saajat

Vuosittain myönnettävät Kullervo Linnan Säätiön palkinnot jaettiin Teoston tiloissa Helsingissä 24. marraskuuta. Palkintojenjakopäivänä Kullervo Linnan syntymästä tuli kuluneeksi sata vuotta.

Säätiön hallitus palkitsi esiintyvän taiteilijan Anneli Saariston sekä lauluntekijä, laulaja Timo Kiiskisen menestyksekkäästä toiminnasta kotimaisen viihdemusiikin alalla. Molemmat saivat 4200 euroa.

”Palkitut ovat pintaa syvemmälle pyrkiviä taiteilijoita, joiden tuotanto tuo kestävää sisältöä suomalaisen iskelmä- ja tanssimusiikin elinvoimaiseen repertoaariin, sanoo säätiön hallituksen puheenjohtaja Mika Kauhanen.

Terttu Anneli Orvokki Saaristo (s. 1949 Jokioinen) on musikaalisen työläisperheen tytär, joka lauloi lapsuutensa ja nuoruutensa koulujuhlissa ja palokuntien iltamissa. Tie vei parikymppisenä tanssikeikoille pitkin Länsi-Suomea. 1970-luvun loppupuolella Saaristo pääsi laulamaan levylle asti ajan suosittuja iskelmiä, kuten Kesän lapsi, Syysunelma ja Venezuela.

Eurovision laulukilpailussa Saaristo edusti Suomea mieleenpainuvasti vuonna 1989 kappaleella La dolce vita (Puurtinen–Mali), joka ylsi Lausannessa seitsemänneksi. Vuonna 2009 Saaristo lauloi 40-vuotistaiteilijajuhlaansa Finlandia-talossa ja Tampere-talolla. Uusi levy on parhaillaan tekeillä.

Timo Veli Kiiskinen (s. 1963 Haukivuori) muutti vuoden ikäisenä Heinolaan, vireään musiikkikaupunkiin. Poika kuunteli ahkerasti radiota pitäen yhtä lailla Peltoniemen Hintriikin surumarssista kuin Elviksestä tai Black Sabbathista. Seurasi bändivuosia latinalaisamerikkalaisen musiikin ja bluesin parissa. Useita omia soololevyjä julkaissut Kiiskinen tunnetaan yhtensä Suomen johtavista lauluntekijöistä. Hän on kirjoittanut esimerkiksi Sami Saaren Ainutkertaisen (1996), Samuli Edelmannin Sinisen soinnun (2001) ja Kuunkuiskaajien Työlki ellää -euroviisun (2010). Työ jatkuu Suomen eturivin artistien kanssa.

Kullervo Linnan säätiön palkintoa on jaettu vuodesta 1989 lähtien. Vuonna 1987 kuollut säveltäjä, kapellimestari ja muusikko Kullervo Linna säätiöi tekijänoikeuskorvauksensa jaettavaksi tunnustuspalkintoina ja apurahoina musiikin tekijöille ja muusikoille. Säätiön tarkoituksena on edistää iskelmä- ja tanssimusiikin luomista ja esittämistä Suomessa. Linnan omista menestyskappaleista esimerkiksi Kultainen nuoruus soi edelleenkin jatkuvasti suomalaisilla tanssipaikoilla.
Kannatusjäsenet GramexELVISMusiikkikustantajatMuusikkojen liittoTeostoMusiikkituottajat Toteutus Nemesys Oy