BIOGRAFIATWIKITEEMATVIDEOTUUTISETPALKINNOTINFOYHTEYSTIEDOT
HAKU

Palkinnot

Samuli Putrolle Juha Vainio-palkinto

1.8.2012

Juha Vainion Rahasto on myöntänyt vuoden 2012 Juha Vainio -tunnustuspalkinnon Samuli Putrolle. Palkinto luovutettiin 27.7. Kotkan Meripäivillä järjestetyssä Yleisessä saunassa -viihdekonsertissa.

Palkinnon myötänyt Juha Vainion Rahasto kuvailee muusikko ja lauluntekijä Samuli Putron laulutekstien olevan kuin ”novelleja tai pienoiselokuvia.” Rahaston hallitus myös kiittelee tarkkoja ja yksityiskohtaisia kuvia, jotka jättävät tarinaan aina myös kuulijan mentävän aukon

- Jokainen kuulija tuntee miehen, jonka ympäriltä tuolit viedään, Harrin, joka on tehnyt itsestään pellen tai tytön, joka ei tiennyt, kuinka liikkuu aika pitkin Pohjanmaata laahustaen pellonreunan routaa suosien. Vaikkei ehkä ensi kuulemalta tiennyt tuntevansa, hallitus kuvaa Putron työnjäljen ansioita.

Vuonna 1970 syntynyt Putro toimi pitkään raahelaistaustaisen Zen Cafe -bändin laulaja-kitaristina ja lauluntekijänä. Putro aloitti äskettäin soolouran, minkä jälkeen Juha Vainio -palkinnon myöntäneiden mielestä Putron teksteihin alkoi tulla uusia lempeämpiä ja humoristisempia sävyjä.

Juha Vainion Rahaston tunnustuspalkinto on suuruudeltaan 6000 euroa.

Lisää Samuli Putrosta ja teksteistä Selvisissä 03/2012

Juha Vainion Rahasto on perustettu 1990. Rahastoa hallinnoivat Kotkan kaupunki sekä Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry. Myös Juha Vainion perikunta on edustettuna hallituksessa. Hallitukseen kuuluvat Kotkan kaupungin edustajina Leena-Riitta Salminen (pj.), Kai Holmberg (vpj.) ja Kari Makkonen, Elvis ry:n edustajina Kaija Kärkinen, Maija Vilkkumaa ja Heikki Salo sekä Juha Vainion perikunnan edustajana Ilkka Vainio. Hallituksen sihteerinä toimii Kotkan kulttuurijohtaja Laura Päiviö-Häkämies.

(kuva: Aki Roukala)

Kannatusjäsenet GramexELVISMusiikkikustantajatMuusikkojen liittoTeostoMusiikkituottajat Toteutus Nemesys Oy