BIOGRAFIATWIKITEEMATVIDEOTUUTISETPALKINNOTINFOYHTEYSTIEDOT
HAKU

Palkinnot

Kullervo Linnan Säätiön palkinnot 2012

17.12.2012

Paula Koivuniemi ja Korsuorkesteri saivat vuoden 2012 Kullervo Linnan Säätiön palkinnot


Vuosittain myönnettävät Kullervo Linnan Säätiön palkinnot on jaettu perjantaina 23.11. Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry:n tiloissa Helsingissä.

Säätiön hallitus palkitsi iskelmälaulaja Paula Koivuniemen sekä muusikko, laulaja ja orkesterinjohtaja Pepe Kovasen ja Korsuorkesterin menestyksekkäästä toiminnasta kotimaisen viihdemusiikin alalla. Molemmat saivat 4 200 euroa.

Monet Paula Koivuniemen levytykset ovat soineet kestosuosikkeina vuosikymmenestä toiseen ja suosio on jatkunut vahvana keikoilla ja tanssilavoilla. Levytyksistä esimerkiksi Tummat silmät, ruskea tukka, Sata kesää, tuhat yötä, Aikuinen nainen ja Hei, buonanotte ovat jo iskelmäklassikoita.

Paula Koivuniemi on palkittu esimerkiksi vuonna 1987 Emma-patsaalla vuoden naissolistina ja vuonna 1997 erikois-Emmalla elämäntyöstään.

Paula Koivuniemi on myös esiintynyt Kullervo Linnan orkesterin kanssa. Paula Koivuniemi, Linnan orkesteri ja Jani Uhlenius esiintyivät nimittäin New Yorkissa amerikansuomalaisten Imatra Hallissa vuonna 1972. ”Lutu (Linna) oli hurmaava, hauska, miellyttävä ja huumorintajuinen”, hän muistelee.

Korsuorkesteri, alkuperäiseltä nimeltään Korsuorkesteri Tiltu, syntyi 1990. Orkesterinjohtaja Pepe Kovasen Pepe-trion yhden illan ideasta lähti liikkeelle ura, joka on jatkunut 22 vuotta. Sota-ajan rallit ja iskelmät ovat olleet Korsuorkesterin ydinohjelmistoa ja vuoden 1936 univormut heidän esiintymisasunsa. Vuonna 1992 ilmestyneen cd:n myötä keikkavauhti kiihtyi ja pian seurasi myös kultalevy Etulinjassa. Sillä kuultiin sellaisia sotavuosien suosikkeja kuin Suurin onni, lyhin onni, Kaunis valhe ja Äänisen aallot. Vartiossa-levyllä vuonna 1997 sotavuosien schlaagereita lauloi Pekka Hartonen. Korsuorkesteriin kuuluvat Pepe Kovasen lisäksi Ami Varjotie, Kalevi Hautamäki, Markku Juoksukangas ja Jarmo Peippo.

”Ehkä joskus voi tajuta syvemmin tämän meidänkin Korsuorkesterimme kulttuurisen merkityksen. Kansallista terapiaa se on varmasti ollut, Pepe Kovanen sanoo.

Kullervo Linnan säätiön palkintoa on jaettu vuodesta 1989 lähtien. Vuonna 1987 kuollut säveltäjä, kapellimestari ja muusikko Kullervo Linna säätiöi tekijänoikeuskorvauksensa jaettavaksi tunnustuspalkintoina ja apurahoina musiikin tekijöille ja muusikoille. Säätiön tarkoituksena on edistää iskelmä- ja tanssimusiikin luomista ja esittämistä Suomessa. Linnan omista menestyskappaleista esimerkiksi Kultainen nuoruus soi edelleenkin jatkuvasti suomalaisilla tanssipaikoilla.

Samassa tilaisuudessa jaettiin joka toinen vuosi myönnettävä, toimittaja Ilpo Hakasalon mukaan nimetty Ilpo Hakasalo -palkinto. Palkinnon sai tänä vuonna juontaja ja lavakulttuurin tuntija Sari Tamminen. Palkinto on tunnustus populaarimusiikin aseman, arvostuksen ja tunnettavuuden edistämisestä, ja se rahoitetaan Kullervo Linnan säätiön hallituksessa alusta asti vaikuttaneen, vuonna 2006 edesmenneen Hakasalon perintövaroista.

Sari Tamminen on ollut televisiossa mm. Sataman Valot, Pojat kansan urhokkaan, Kesäillan valssi, Kansanhuvit ja Huvin Vuoksi -ohjelmissa, minkä lisäksi hän on ollut juontajana mm. Iskelmägaalassa ja Iskelmä-Finlandiassa. Tamminen tekee itse myös juontojensa käsikirjoitukset.
Kannatusjäsenet GramexELVISMusiikkikustantajatMuusikkojen liittoTeostoMusiikkituottajat Toteutus Nemesys Oy